O nasO nas

Młyn Smoryń to jeden z najnowocześniejszych młynów w Polsce. Wyposażony jest w najnowsze maszyny firmy Buhler, co w połączeniu z wysoka klasą surowca używanego do produkcji, gwarantuje odpowiednią jakość naszych mąk.


W zakładzie został wdrożony system bezpieczeństwa żywności ISO 22000.

Zachowując najlepsze regionalne tradycje, wprowadziliśmy najwyższe standardy kontroli jakości gwarantujące bezpieczeństwo zdrowotne naszych produktów.

Produkujemy szeroki asortyment wysokiej jakości mąk piekarniczych pakowanych w opakowania kilogramowe, 25, 45 kilogramowe lub też dostarczane mąkowozem. Jesteśmy dostawcą mąki dla wielu renomowanych firm przemysłu spożywczego.

Młyn Smoryń posiada nowocześnie wyposażone laboratorium, które pozwala stale kontrolować jakość przyjmowanej pszenicy oraz badać produkowane mąki.

Nasze laboratorium jest wyposażone w jedne z najnowocześniejszych urządzeń w branży badawczej:

  • Informatic 9140 - analizator wykorzystujący odbicie światła w bliskiej podczerwieni, służy do pomiaru takich parametrów mąki jak:
    • gluten
    • zawartość popiołu
    • sedymentacja
    • wilgotność
    • białko
  • Farinograf służy do oceny wodochłonności mąki, stabilności, rozmiękczenia oraz rozwoju ciasta.
  • SDmatic firmy CHOPIN urządzenie służące do badania stopnia uszkodzenia skrobi w mące.
  • FALLING NUMBER 1500 PARTEN służący do oznaczania aktywności alfa-amylazy w pszenicy i mące metodą pomiaru liczby opadania.

Zainteresowanych serdecznie zapraszamy do nawiązania współpracy.


Polityka prywatności,   liczba odwiedzin:
© 2023 ZMP Józef Bryła, Projekt i wykonanie: Net Partners